Ut av hverdagen

Kombiner et hotellopphold med opplevelser som gjør ferien ekstraordinær.

Snakk med oss

Omgivelsene

Natur og kultur

Kvinesdal strekker seg fra hav til fjell og er omgitt av fantastiske turløyper og kulturskatter. I tillegg til sterke bånd til Amerika, er det naturen i og rundt Kvinesdal som gjør at mange drar hit.

Kvinabadet

Svømmeannlegg

Et nytt og flott svømmeanlegg som inneholder basseng, stupeanlegg, boblebad, vannrutsjebaner, terapibasseng og Sørlandets lengste vannsklie på hele 63,3m. Åpent fra 15.juni.

Utsikten og Skaren

Gjennom skog og hei

Fin rundtur på 6,5 km like ved hotellet. Turen har en stigning på totalt 305 meter, og gjør dette til en frisk start på dagen.

Knaben Via Ferrata klatreturer

Spektakulære klatreturer i rå natur

Via Ferrata er en form for fjellklatring der klatreløypen består av ståltrinn og sikringswire. Turen gir deg mulighet til å oppleve fjellet på en spennende måte uten at sikkerheten settes i fare, ingen krav til klatreerfaring.

Fedafjorden

En kulturskatt

Feda er et av de best bevarte kulturmiljøer i Agder. Stedet har vært populært helt siden steinalderen. Langs elva som slynger seg innover i dalen ligger bøkkerbuer, sjøbuer, båtstøer, gamle hus og uthus harmonisk side om side.

Lista

Hvite strender

Lista blir beskrevet som Jæren i miniatyr. Landskapet byr på endeløse, hvite sandstrender, og et yrende fugleliv året rundt. 40 minutter å kjøre fra hotellet.

Utsikten Golfpark

Norges golfperle

Utsikten golfpark byr på villmarkseventyr i et av landets flotteste golfanlegg. Vi tilbyr golfpakker til spesialpris inkludert overnatting. Spør oss om et tilbud.

Falkefjellstølen

Vandretur og gårdsbesøk

Falkefjellstølen ligger i heiene mellom Risnes i Kvinesdal og Sirdal. Kommunen har ansvar for å holde gården i stand og klar for gjester. Stiene er markert med rød maling på steiner og trær. Turen til Falkefjellstølen er på 14 kilometer.

Nonskarknuden

Toppturer

Nonskarknuden er bratt, men når du kommer til toppen er utsikten slående over Fedafjorden. Veien stopper i nærheten av en idyllisk gård. Herfra kan du gå langs en grusvei og bestige toppen.

Sandsheia

Rundtur i fjellet

En tur som tar deg fra strandkanten og opp til 291 moh, hvor du får en flott utsikt over Fedafjorden og ut mot Lista. Dyreknuten er det høyeste punktet i Sandsheia. Her er det hengt opp tau til hjelp for å komme opp og ned det bratteste stykket.

Rørvikheia

Rundtur med utsiktspunkter

Den merkede løypa går i et småkupert terreng med flere flotte utsiktspunkt over fjord og fjell. Den gamle Postveien mellom Flekkefjord og Lyngdal gikk her, med båt over fjorden til Feda.

Knaben ski- og aktivitetssenter

Langrenn, snowboard og alpin

Her finner du hele 3 alpinbakker, flotte off-piste løyper og eget barnetrekk. Senteret har alpin- og snowboard-utleie og stor varmestue med kafeteria. For deg som liker langrenn best, er det 30 kilometer med preparerte turløyper.

Barnevandrerstien i Årli

Historisk vandretur

De første kilometerne av Barnevandrerstien går fra Kvinesdal. Stien er delt inn i sju etapper på til sammen 136 km og går helt til Landvik i Grimstad. Denne delen av Underveis får du lese historie. Etappen fra Kvinesdal til Snartemo er på 13 kilometer.

Skateparken Flipside

Norges største skatehall

Flipside er Norges største skatehall, og ligger på Lista Flypark utenfor Farsund. Hallen passer både for skateboard, BMX og scoot. Anlegget har 2500 m² innendørs park med en enestående bowl, foam pit, resi pad og mye mer.

Gruvebyen Knaben

Et lite stykke verdenshistorie

Et besøk i Gruvebyen Knaben er en unik opplevelse. Her kan du bli med på guidede turer i “den forlatte gruven” og besøke museumet som viser Knabens gruve- og krigshistorie.

Utvandrermuseet

Reisen til Amerika

Historiene om nordmenn som på 1930- og 40-tallet utvandret til USA, er mange. Men få steder er de så godt dokumentert som her. Se bilder, dokumenter og artikler fra perioden 1880 til 1960.

Utsikten kunstsenter

Førlands museum

Ytterst på Utsikten ligger Marcelius Førland sin kunstnerbolig og atelier. Boligen er et museum og har et rikt utvalg av Førlands malerier. Kristian Marcelius Førland er Kvinesdals mest kjente kunstmaler.

Kvåfossen

Sørnorsk laksesenter

Villaksens eget senter. Her får du mange flotte naturopplevelser. Du kan se, smake og lære om villaks. Opplev laksen på nært hold inne i fjellhallen. Her får du historien om Villaksen og et unikt innblikk i laksens vandring gjennom glassvinduer i tunellen.

Velkommen til Utsikten Hotell Kvinesdal

Her på ett av Kvinesdals høyeste punkt med storslagen utsikt over Fedafjorden og sørlandsheiene, blander vi smak og opplevelser som gjør ditt opphold til et høydepunkt.
Kontakt oss gjerne for tilbud på ferie- og fritidsopplevelser. Vi besvarer dine henvendelser med glede!


Agnes Berntsen, hotelldirektør